ΜΕΝΟΥ

Pages

Γλυκό κουταλιού σταφύλι



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤


Συνταγή : Μαρία Αργύρη
Μερίδες : Για 1.300 γρ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬



Υλικά

  • 1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα, λεπτόφλουδο
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Διαδικασία

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το σταφύλι. 
  • Βγάζουμε τις ρώγες από τα κοτσανάκια τους και τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα. 
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον χυμό. 
  • Καπακώνουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 10 ώρες. 
  • Την επομένη, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε το σταφύλι για 10 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού. 
  • Προσοχή, να μην βράσει περισσότερο. 
  • Ξαφρίζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη για ένα 24ωρο. 
  • Μετά προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και ξαναβράζουμε το γλυκό για 10 λεπτά. 
  • Ξαφρίζουμε πάλι, αν χρειάζεται. 
  • Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε και το λεμόνι. 
  • Σε αυτή τη φάση το γλυκό έχει δέσει. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Μυστικό

  • Δεν πολυανακατεύουμε το γλυκό και, αν χρειαστεί, το κάνουμε πολύ απαλά με ξύλινη κουτάλα ή γυρνώντας την κατσαρόλα κυκλικά. Διότι με την κουτάλα τραυματίζονται οι ρώγες.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου