¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Μαρία Αργύρη
Μερίδες : Για 1.300 γρ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα, λεπτόφλουδο
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
- 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Διαδικασία
- Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το σταφύλι.
- Βγάζουμε τις ρώγες από τα κοτσανάκια τους και τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον χυμό.
- Καπακώνουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 10 ώρες.
- Την επομένη, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε το σταφύλι για 10 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού.
- Προσοχή, να μην βράσει περισσότερο.
- Ξαφρίζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη για ένα 24ωρο.
- Μετά προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και ξαναβράζουμε το γλυκό για 10 λεπτά.
- Ξαφρίζουμε πάλι, αν χρειάζεται.
- Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε και το λεμόνι.
- Σε αυτή τη φάση το γλυκό έχει δέσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Μυστικό
- Δεν πολυανακατεύουμε το γλυκό και, αν χρειαστεί, το κάνουμε πολύ απαλά με ξύλινη κουτάλα ή γυρνώντας την κατσαρόλα κυκλικά. Διότι με την κουτάλα τραυματίζονται οι ρώγες.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου