ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιλάφι με καλαμάρι



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Αλέξανδρο Παπανδρέου
Μερίδες : Για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 2 Συσκευασίες καλαμάρι καθαρισμένο & τεμαχισμένο σε άλμη FLOKOS (700 γρ.)
  • 2 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 Κρεμμύδι ξερό
  • 4 Φρέσκα κρεμμυδάκι
  • 2 Σκελ. σκόρδο
  • 1 Πράσινη Πιπεριά
  • 1 Μικρή φρέσκια ντομάτα
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο σπασμένο
  • ½ φλ. ούζο
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 5 φλ.ζεστό νερό
  • ½ ματσ. άνηθο
  • ½ ματσ. μαιντανό
  • Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σωτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, τύπου γουόκ, με ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά. 
  • Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο σπασμένο, το καλαμάρι στραγγισμένο, το ρύζι και σβήνουμε με το ούζο. 
  • Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την φρέσκια τριμμένη ντομάτα, 5 φλυτζάνια ζεστό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το πιλάφι, σε χαμηλή φωτιά να σιγομαγειρευτεί, για 8 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
 

Πηγή - chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου