¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Αλέξανδρο Παπανδρέου
Μερίδες : Για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 Συσκευασίες καλαμάρι καθαρισμένο & τεμαχισμένο σε άλμη FLOKOS (700 γρ.)
- 2 φλ. ρύζι Καρολίνα
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- 4 Φρέσκα κρεμμυδάκι
- 2 Σκελ. σκόρδο
- 1 Πράσινη Πιπεριά
- 1 Μικρή φρέσκια ντομάτα
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο σπασμένο
- ½ φλ. ούζο
- ¾ φλ. ελαιόλαδο
- 5 φλ.ζεστό νερό
- ½ ματσ. άνηθο
- ½ ματσ. μαιντανό
- Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σωτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, τύπου γουόκ, με ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά.
- Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο σπασμένο, το καλαμάρι στραγγισμένο, το ρύζι και σβήνουμε με το ούζο.
- Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την φρέσκια τριμμένη ντομάτα, 5 φλυτζάνια ζεστό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το πιλάφι, σε χαμηλή φωτιά να σιγομαγειρευτεί, για 8 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.
- Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - chefonair.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου