¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για το κοτόπουλο
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
Για τη σάλτσα πιπεριού
- 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
- 1 κ.σ. κόκκους μαύρο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
- 1/3 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- 2 κ.σ. κόρν φλάουρ
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
Για το κοτόπουλο με τη σάλτσα πιπεριού
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σκόνη τζίντζερ, τη σκόνη σκόρδου, το βαλσάμικο ξύδι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάρουμε μία πάστα.
- Αλείφουμε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου με την πάστα και αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένα.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μόλις είναι έτοιμο, ψήνουμε τα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλου για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα πιπεριού
- Στη συνέχεια, χωρίς να σκουπίσουμε το σκεύος, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
- Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρωμάτά τους .
- Αφαιρούμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
- Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το κόρν φλάουρ, τη σάλτσα σόγιας και την κρέμα γάλακτος.
- Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει.
- Περιχύνουμε κάθε φιλέτο με 2 κ.σ. από τη σάλτσα πιπεριού και σερβίρουμε συνοδεύοντάς τα με τραγανές πατάτες φούρνου με μυρωδικά.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου