ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα πιπεριού



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬



Υλικά

Για το κοτόπουλο
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Για τη σάλτσα πιπεριού

  • 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
  • 1 κ.σ. κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
  • 1/3 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Για το κοτόπουλο με τη σάλτσα πιπεριού
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σκόνη τζίντζερ, τη σκόνη σκόρδου, το βαλσάμικο ξύδι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάρουμε μία πάστα.
  • Αλείφουμε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου με την πάστα και αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένα.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μόλις είναι έτοιμο, ψήνουμε τα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλου για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα πιπεριού

  • Στη συνέχεια, χωρίς να σκουπίσουμε το σκεύος, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
  • Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρωμάτά τους .
  • Αφαιρούμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
  • Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το κόρν φλάουρ, τη σάλτσα σόγιας και την κρέμα γάλακτος.
  • Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει.
  • Περιχύνουμε κάθε φιλέτο με 2 κ.σ. από τη σάλτσα πιπεριού και σερβίρουμε συνοδεύοντάς τα με τραγανές πατάτες φούρνου με μυρωδικά.


* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου