ΜΕΝΟΥ

Pages

Ταρτάκια με φέτα, μοτσαρέλα και ντοματίνια



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 12 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά

  • 200 ml νερό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο, ανάλατο + επιπλέον για την επάλειψη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το βούτυρο και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το αλάτι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στη ζεστή κατσαρόλα με τα υγρά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να αρχίσει η ζύμη να φουσκώνει.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από την κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο.
  • Ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
  • Υπολογίζουμε τη διάμετρο από μικρές ταρτιέρες και μετράμε 2 εκ. επιπλέον για να κόψουμε τη ζύμη σε στρόγγυλους δίσκους.
  • Τοποθετούμε τους δίσκους ζύμης στις μικρές ταρτιέρες, που από πριν έχουμε αλείψει με βούτυρο.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης, που προεξέχουν, και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα των ατομικών σκευών.
  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, μοιράζουμε στις ψημένες βάσεις τη φέτα, τη μοτσαρέλα και τοποθετούμε ομοιόμορφα τα ντοματίνια.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Βγάζουμε τα ταρτάκια από το φούρνο, γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου