¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Μερίδες : Για 12 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 200 ml νερό
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. βούτυρο, ανάλατο + επιπλέον για την επάλειψη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. φέτα, τριμμένη
- 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 500 γρ. ντοματίνια
- φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το βούτυρο και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το αλάτι.
- Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στη ζεστή κατσαρόλα με τα υγρά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να αρχίσει η ζύμη να φουσκώνει.
- Αφαιρούμε τη ζύμη από την κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο.
- Ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
- Υπολογίζουμε τη διάμετρο από μικρές ταρτιέρες και μετράμε 2 εκ. επιπλέον για να κόψουμε τη ζύμη σε στρόγγυλους δίσκους.
- Τοποθετούμε τους δίσκους ζύμης στις μικρές ταρτιέρες, που από πριν έχουμε αλείψει με βούτυρο.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης, που προεξέχουν, και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα των ατομικών σκευών.
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε από το φούρνο, μοιράζουμε στις ψημένες βάσεις τη φέτα, τη μοτσαρέλα και τοποθετούμε ομοιόμορφα τα ντοματίνια.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Βγάζουμε τα ταρτάκια από το φούρνο, γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου