ΜΕΝΟΥ

Pages

Φασόλια πλακέ με μοσχάρι και πιπερίτσες τουρσί



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬




Υλικά
  • 300γρ. φασόλια πλακέ Πρεσπών
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 5-6 πιπερίτσες τουρσί, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλ. κρασί λευκό ξηρό
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 ποτήρια νερό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 φύλλα δάφνης


Διαδικασία
  • Μουσκεύουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
  • Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
  • Στραγγίζουμε τα όσπρια και πετάμε το νερό.
  • Επιστρέφουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό ώστε να καλυφθούν και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 περίπου λεπτά .
  • Στραγγίζουμε τα όσπρια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Εν τω μεταξύ σε μία άλλη μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές τουρσί, την πάπρικα, τον πελτέ ντομάτας και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρέας και τσιγαρίζουμε έτσι ώστε να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές.
  • Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα με το κρέας , προσθέτουμε το σέλινο, το μαϊντανό , το νερό, αλάτι και πιπέρι και τέλος τα φύλλα δάφνης.
  • Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 60 λεπτά και ελέγχουμε κατά διαστήματα μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και σερβίρουμε.

* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου