¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 300γρ. φασόλια πλακέ Πρεσπών
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 5-6 πιπερίτσες τουρσί, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 φλ. κρασί λευκό ξηρό
- 2 κλωναράκια σέλινο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 3 ποτήρια νερό
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 2 φύλλα δάφνης
Διαδικασία
- Μουσκεύουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
- Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
- Στραγγίζουμε τα όσπρια και πετάμε το νερό.
- Επιστρέφουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό ώστε να καλυφθούν και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 περίπου λεπτά .
- Στραγγίζουμε τα όσπρια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ σε μία άλλη μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές τουρσί, την πάπρικα, τον πελτέ ντομάτας και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρέας και τσιγαρίζουμε έτσι ώστε να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα με το κρέας , προσθέτουμε το σέλινο, το μαϊντανό , το νερό, αλάτι και πιπέρι και τέλος τα φύλλα δάφνης.
- Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 60 λεπτά και ελέγχουμε κατά διαστήματα μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου