ΜΕΝΟΥ

Pages

Αγριογούρουνο με πράσο, σελινόριζα & αβγολέμονο


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Λευτέρης Μπαϊράμης
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 2 ώρες περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬



Συστατικά
  • 1 Κιλό Αγριογούρουνο
  • 1 Κιλό σελινόριζα
  • 1 Κιλό πράσο
  • 100 γρ. σέλερι
  • 1 Κρεμμύδι ξερό
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 4 Αβγά
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 Σφην.λευκό ξίδι
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 30 ml κρέμα βαλσάμικου κλασική kalamata Papadimitriou
  • Αλάτι - Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Κόβουμε το αγριογούρουνο σε κομμάτια.
  • Κόβουμε τα πράσα σε μπαστουνάκια και την σελινόριζα σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο.
  • Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο τα πράσα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, να μαγειρευτούν.
  • Στη συνέχεια σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, το αγριογούρουνο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τo σέλερι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Έπειτα ρίχνουμε την κλασική κρέμα βαλσαμικού και το λευκό ξίδι, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, σε χαμηλή φωτιά, για 2 περίπου ώρες.
  • Στο τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε τη σελινόριζα και τα πράσα, στην κατσαρόλα με το αγριογούρουνο.
  • Για το αβγολέμονο χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, λίγο ζουμί από το αγιογούρουνο, αβγοκόβουμε το φαγητό και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου