ΜΕΝΟΥ

Pages

Σκορδάτο τηγανόψωμο με γαρίδες, κρεμμύδι και βασιλικό



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά
Για το τηγανόψωμο

  • 145 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 225 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

Για τις γαρίδες

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • αλάτι χοντρό, κατά βούληση
  • 30 μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • 1 φλ. παρμεζάνα, σε φλοίδες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 φλ. φύλλα βασιλικού
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Για το τηγανόψωμο
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε να δημιουργήσουμε μία εύπλαστη ζύμη, που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και τους δίνουμε το σχήμα μικρής μπάλας.
  • Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την μικρή μπάλα ζύμης σε ένα λεπτό δίσκο με διάμετρο 20 περίπου εκ.
  • Αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα ζυμαράκια.
  • Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το σκόρδο και με αυτό το μείγμα αλείφουμε τη μία επιφάνεια κάθε δίσκου.
  • Τοποθετούμε πρώτα τη βουτυρωμένη επιφάνεια στο τηγάνι που καίει και τηγανίζουμε για 2 λεπτά, μέχρι το ζυμαρόψωμο να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα και να ξεροψήνεται ελαφρά.
  • Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τηγανίζουμε για 2 λεπτά ακόμη.
  • Αποσύρουμε το τηγανόψωμο από το τηγάνι και συνεχίζουμε να τηγανίζουμε τα υπόλοιπα.
  • Αφήνουμε τα τηγανόψωμα στην άκρη.

Για τις γαρίδες

  • Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακινούμε το μπολ να καλυφθούν καλά με το μείγμα ελαιόλαδου.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε υψηλή φωτιά για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνουν ροζ.
  • Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Μοιράζουμε τις γαρίδες στα τηγανόψωμα τοποθετώντας τες ομοιόμορφα.
  • Ρίχνουμε διάσπαρτα τις φλοίδες παρμεζάνας, το κρεμμύδι και γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου