¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για το τηγανόψωμο
- 145 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 225 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
Για τις γαρίδες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- αλάτι χοντρό, κατά βούληση
- 30 μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
- 1 λεμόνι, χυμό
- 1 φλ. παρμεζάνα, σε φλοίδες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 φλ. φύλλα βασιλικού
- πιπέρι, κατά βούληση
Διαδικασία
Για το τηγανόψωμο
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε να δημιουργήσουμε μία εύπλαστη ζύμη, που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και τους δίνουμε το σχήμα μικρής μπάλας.
- Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την μικρή μπάλα ζύμης σε ένα λεπτό δίσκο με διάμετρο 20 περίπου εκ.
- Αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα ζυμαράκια.
- Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το σκόρδο και με αυτό το μείγμα αλείφουμε τη μία επιφάνεια κάθε δίσκου.
- Τοποθετούμε πρώτα τη βουτυρωμένη επιφάνεια στο τηγάνι που καίει και τηγανίζουμε για 2 λεπτά, μέχρι το ζυμαρόψωμο να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα και να ξεροψήνεται ελαφρά.
- Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τηγανίζουμε για 2 λεπτά ακόμη.
- Αποσύρουμε το τηγανόψωμο από το τηγάνι και συνεχίζουμε να τηγανίζουμε τα υπόλοιπα.
- Αφήνουμε τα τηγανόψωμα στην άκρη.
Για τις γαρίδες
- Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακινούμε το μπολ να καλυφθούν καλά με το μείγμα ελαιόλαδου.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε υψηλή φωτιά για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνουν ροζ.
- Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε τις γαρίδες στα τηγανόψωμα τοποθετώντας τες ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε διάσπαρτα τις φλοίδες παρμεζάνας, το κρεμμύδι και γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου