ΜΕΝΟΥ

Pages

Μηλοπιτάκια με σοκολάτα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Μαρία Αργύρη
Μερίδες : Για 15 τμχ
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 25΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Τα μήλα είναι επίτηδες τριμμένα και ενσωματωμένα στη ζύμη, ώστε τα παιδιά να μην καταλαβαίνουν κομματάκια στο μάσημα.

Υλικά
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 4 κόκκινα μήλα
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 125 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε χοντρούτσικα κομματάκια

Διαδικασία
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει κι αυτή.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
  • Αμέσως μετά τα ανακατεύουμε με τους δυο χυμούς για να μην μαυρίσουν.
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα ή βουτυρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου ή ένα μεγάλο ταψί.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Ρίχνουμε τα αυγά στο κρύο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με κουτάλα, μέχρι να έχουμε μια πηκτή ζύμη. Ενσωματώνουμε το ξύσμα, τα τριμμένα μήλα με τους χυμούς και τα κομματάκια σοκολάτας.
  • Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις αραδιάζουμε πάνω στη λαμαρίνα ή το ταψί, αφήνοντας απόσταση 5 εκ. ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν.
  • Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια στον φούρνο για περίπου μισή ώρα.

Μυστικά
  • Αντί για σοκολάτα, βάζουμε 100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα, εφόσον αρέσουν στα παιδιά μας.
  • Αν θέλουμε να βάλουμε ξινόμηλα, προσθέτουμε 1 - 2 κουταλιές επιπλέον ζάχαρη, παραλείπουμε τη σοκολάτα και, όταν βγάλουμε τα μηλοπιτάκια από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου