¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Μαρία Αργύρη
Μερίδες : Για 15 τμχ
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 25΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Τα μήλα είναι επίτηδες τριμμένα και ενσωματωμένα στη ζύμη, ώστε τα παιδιά να μην καταλαβαίνουν κομματάκια στο μάσημα.
Υλικά
- 180 γρ. βούτυρο
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 4 κόκκινα μήλα
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
- 2 αυγά μεγάλα
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
- 125 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε χοντρούτσικα κομματάκια
Διαδικασία
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει κι αυτή.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
- Αμέσως μετά τα ανακατεύουμε με τους δυο χυμούς για να μην μαυρίσουν.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ή βουτυρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου ή ένα μεγάλο ταψί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Ρίχνουμε τα αυγά στο κρύο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με κουτάλα, μέχρι να έχουμε μια πηκτή ζύμη. Ενσωματώνουμε το ξύσμα, τα τριμμένα μήλα με τους χυμούς και τα κομματάκια σοκολάτας.
- Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις αραδιάζουμε πάνω στη λαμαρίνα ή το ταψί, αφήνοντας απόσταση 5 εκ. ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν.
- Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια στον φούρνο για περίπου μισή ώρα.
Μυστικά
- Αντί για σοκολάτα, βάζουμε 100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα, εφόσον αρέσουν στα παιδιά μας.
- Αν θέλουμε να βάλουμε ξινόμηλα, προσθέτουμε 1 - 2 κουταλιές επιπλέον ζάχαρη, παραλείπουμε τη σοκολάτα και, όταν βγάλουμε τα μηλοπιτάκια από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου