¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Μερίδες : Για 12 τεμ. των 50 γρ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 420 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα
- 27 γρ. σκόρδο
- 70 γρ. κρεμμύδι ξερό
- 20 γρ. μαϊντανό, σε φύλλα
- 20 γρ. κόλιανδρο, σε φύλλα
- 10 γρ. κύμινο
- 50 γρ. αλεύρι
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 12 γρ. αλάτι
- 1 γρ. πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.
- Στον κάδο ενός μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια των 50 γρ..
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε στους 170οC μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να είναι έτοιμα εσωτερικά.
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου