¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Μερίδες : Για 4-5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 10 αβγά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 100 γρ. μορταδέλα, κομμένη σε κύβους
- ½ φλ. σέλινο, ψιλοκομμένο (κρατάμε λίγο για γαρνιτούρα)
- ½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (κρατάμε λίγο για γαρνιτούρα)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα
- 1 φλ. κρουτόν
- 1 φλ. γάλα, φρέσκο
- 3 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 1 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
- Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά.
- Ρίχνουμε το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την πάπρικα, τη γραβιέρα, τη φέτα, τη μορταδέλα, το σέλινο, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τα κρουτόν και το γάλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και το κουνάμε λίγο να ισιώσει.
- Αραδιάζουμε ομοιόμορφα τις ντομάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε για 35-40 περίπου λεπτά, μέχρι να πήξει, να ροδοψηθούν οι ντομάτες και να λιώσει η μοτσαρέλα.
- Αφαιρούμε την ομελέτα από το φούρνο και όπως είναι ζεστή πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σέλινο και μαϊντανό, που έχουμε κρατήσει, και σερβίρουμε.
*
* Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου