ΜΕΝΟΥ

Pages

Ομελέτα φούρνου με ντομάτα, τυριά, μορταδέλα και κρουτόν



¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4-5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬



Υλικά
  • 10 αβγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 100 γρ. μορταδέλα, κομμένη σε κύβους
  • ½ φλ. σέλινο, ψιλοκομμένο (κρατάμε λίγο για γαρνιτούρα)
  • ½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (κρατάμε λίγο για γαρνιτούρα)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα
  • 1 φλ. κρουτόν
  • 1 φλ. γάλα, φρέσκο
  • 3 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  • Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά.
  • Ρίχνουμε το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την πάπρικα, τη γραβιέρα, τη φέτα, τη μορταδέλα, το σέλινο, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τα κρουτόν και το γάλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και το κουνάμε λίγο να ισιώσει.
  • Αραδιάζουμε ομοιόμορφα τις ντομάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.
  • Ψήνουμε για 35-40 περίπου λεπτά, μέχρι να πήξει, να ροδοψηθούν οι ντομάτες και να λιώσει η μοτσαρέλα.
  • Αφαιρούμε την ομελέτα από το φούρνο και όπως είναι ζεστή πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σέλινο και μαϊντανό, που έχουμε κρατήσει, και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου