¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4-6 φέτες τυρί χαλούμι, κομμένες σε τρίγωνα
- 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με ρόδι
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 ματσάκι ρόκα baby
- αλάτι, κατά προτίμηση
- πιπέρι, κατά προτίμηση
- 2 φλ. κόκκινα και και κίτρινα μούρα
Διαδικασία
- Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο στη φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά.
- Ρίχνουμε 1 κ. σ. ελαιόλαδο και αμέσως βάζουμε τα κομμάτια από το χαλούμι να ψηθούν, μέχρι να σχηματίσουν μία κρούστα.
- Γυρίζουμε και ψήνουμε κατά τον ίδιο τρόπο και από την άλλη μεριά.
- Σβήνουμε με 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με ρόδι για να αρωματίσουμε το τυρί, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε έξτρα λιπαρή ουσία, ρίχνουμε το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το καβουρδισμένο κουκουνάρι στην άκρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα φύλλα ρόκας, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια.
- Σερβίρουμε τη ρόκα σε πιατέλα, τοποθετούμε διάσπαρτα το ψητό χαλούμι, περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα βαλσάμικου με ρόδι και γαρνίρουμε με κόκκινα και κίτρινα μούρα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου