ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπαρμπουνάκια αχνιστά με μυρωδικά & σάλτσα μουστάρδας.



Μπαρμπουνάκια λαχταριστά στο πιάτο σας.









Συνταγή :  Chef Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 30.03.15


Υλικά
  • ½ κιλό μπαρμπούνια
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 φλ. γλυκό κρασί Σάμου
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με μπούκοβο & πάπρικα Kalamata Papadimitriou
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 1 λεπτό, ρίχνουμε πιπέρι και μετά τα απλώνουμε σε όλο το τηγάνι να καλυφθεί ο πάτος του.
  • Τοποθετούμε τα μπαρμπούνια πάνω στο κρεμμύδι, κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το γλυκό κρασί Σάμου.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και την μουστάρδα με μπούκοβο, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά τα μπαρμπούνια να σιγοβράσουν (να αχνιστούν) για 6-7 λεπτά.
  • Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού. Δένουμε με το βούτυρο, βάζουμε τον μαϊντανό, τα μυρώνια, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Περιχύνουμε τα αχνιστά μπαρμπούνια με μυρωδικά με τη σάλτσα μουστάρδας και σερβίρουμε.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου