Συνταγή : Chef Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 30.03.15
Υλικά
- ½ κιλό μπαρμπούνια
- 2 κρεμμύδια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 φλ. γλυκό κρασί Σάμου
- 1 κ.σ. μουστάρδα με μπούκοβο & πάπρικα Kalamata Papadimitriou
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 1 λεπτό, ρίχνουμε πιπέρι και μετά τα απλώνουμε σε όλο το τηγάνι να καλυφθεί ο πάτος του.
- Τοποθετούμε τα μπαρμπούνια πάνω στο κρεμμύδι, κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το γλυκό κρασί Σάμου.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και την μουστάρδα με μπούκοβο, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά τα μπαρμπούνια να σιγοβράσουν (να αχνιστούν) για 6-7 λεπτά.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού. Δένουμε με το βούτυρο, βάζουμε τον μαϊντανό, τα μυρώνια, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Περιχύνουμε τα αχνιστά μπαρμπούνια με μυρωδικά με τη σάλτσα μουστάρδας και σερβίρουμε.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου