ΜΕΝΟΥ

Pages

Cup Cakes Σοκολάτα από τον Χρόνη Δαμαλά


Ο Χρόνης Δαμαλάς είχε απορία για το πόση σοκολάτα μπορούμε να αντέξουμε και αποφάσησε να μας δοκιμάσει με αυτή τη συνταγή με σοκολάτα και έξτρα σοκολάτα...!









Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 45΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος & ακόμα 100 ml για το γλάσο
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα & ακόμα 150 γρ. για το γλάσο
  • 5 αβγά
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση
  • Για το γλάσο ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, και περιχύνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να παγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανακατεύομαι το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την σοκολάτα.
  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προθέτουμε την λειωμένη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και εν συνεχεία τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Γεμίζουμε τα φαρμάκια και ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 170C.
  • Αφήνουμε να παγώσουν και καλύπτουμε με το γλάσο σοκολάτας.
  • Γαρνίρουμε με χρωματιστή ζάχαρη ή κομμάτια σοκολάτας.
  • Η κρέμα δεν πρέπει να βράσει για να μην χωρίσει όταν προσθέσουμε την σοκολάτα


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου