Ο Χρόνης Δαμαλάς είχε απορία για το πόση σοκολάτα μπορούμε να αντέξουμε και αποφάσησε να μας δοκιμάσει με αυτή τη συνταγή με σοκολάτα και έξτρα σοκολάτα...!
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 45΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 250 ml. κρέμα γάλακτος & ακόμα 100 ml για το γλάσο
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα & ακόμα 150 γρ. για το γλάσο
- 5 αβγά
- 160 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. κακάο
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Για το γλάσο ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, και περιχύνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να παγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ανακατεύομαι το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την σοκολάτα.
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
- Προθέτουμε την λειωμένη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και εν συνεχεία τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Γεμίζουμε τα φαρμάκια και ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 170C.
- Αφήνουμε να παγώσουν και καλύπτουμε με το γλάσο σοκολάτας.
- Γαρνίρουμε με χρωματιστή ζάχαρη ή κομμάτια σοκολάτας.
- Η κρέμα δεν πρέπει να βράσει για να μην χωρίσει όταν προσθέσουμε την σοκολάτα
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου