ΜΕΝΟΥ

Pages

Μακαρόνια φούρνου με ζαμπόν, κρέμα και ζωμό βοδινού



Μοναδικά ζυμαρικά που θα σας ξετρελάνουν










Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 40΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 1 ζωμό βοδινού Knorr «Σπιτικός»
  • 10 φέτες ζαμπόν βραστό, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ή δυόσμο ή άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1000 ml νερό
  • 300 γρ. φέτα ή ανθότυρο θρυμματισμένα
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 αβγά
  • 225 ml. γάλα

Εκτέλεση
  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια al dente. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα λίτρο από το υγρό που έβρασαν τα μακαρόνια. Το ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και προσθέτουμε το Ζωμό Βοδινού "Σπιτικός" της Knorr. 
  • Αφήνουμε το ζωμό σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε ένα φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό και διαλύουμε μέσα το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα στο καυτό ζωμό και ανακατεύοντας συνεχώς αφήνουμε το μίγμα να πήξει πάνω σε μέτρια φωτιά. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά, το ζαμπόν και τα στραγγισμένα μακαρόνια. Ανακατεύουμε μαλακά και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο.
  • Προσθέτουμε το αρωματικό φυτό κι ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψάκι. Χτυπάμε σε ένα μπολάκι τα αυγά με το γάλα και τα περιχύνουμε πάνω από το μίγμα του ταψιού. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου