ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιλέτα κοτόπουλου γεμιστά με σπανάκι, κρέμα τυριού & "ρύζι" κουνουπιδιού.



Συνδυασμός γεύσεων που θα σας ενθουσιάσει.









Συνταγή : Γιώργος Μπαλτάς
Μερίδες : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 31.03.15


Υλικά
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 200 γρ. baby σπανάκι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή Kalamata Papadimitriou
  • 250 γρ. Αrla φρέσκο τυρί κρέμα
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι-πιπέρι

Για το πανάρισμα των φιλέτων (προαιρετικά)
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1 φλ. κορνφλέικς

Για το κουνουπίδι
  • 700 γρ. κουνουπίδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι


Eκτέλεση
  • Χτυπάμε τα φιλέτα κοτόπουλου κάτω από μια μεμβράνη, για να λεπτύνουν ελαφρώς.

Για τη γέμιση:
  • Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμύδι, το σπανάκι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Τα στραγγίζουμε από το λάδι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση και μοιράζουμε σε κάθε φιλέτο τη γέμιση.
  • Τα αλατίζουμε, τα τυλίγουμε σε ρολό και τα πανάρουμε πρώτα με το αλεύρι. Μετά τα περνάμε από το ασπράδι αβγού και στο τέλος από τα κορν φλέικς.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 20-30 λεπτά.

Για το κουνουπίδι
  • Τρίβουμε τα άνθη του κουνουπιδιού στον τρίφτη, πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να τραβήξει την όποια υγρασία.
  • Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα γουοκ. Σωτάρουμε το σκόρδο για ένα λεπτό, προσθέτουμε το «ρύζι» κουνουπιδιού, το σωτάρουμε για 7 περίπου λεπτά και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τα γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με το «ρύζι» κουνουπιδιού.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου