Συνταγή : Γιώργος Μπαλτάς
Μερίδες : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 31.03.15
Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελ. σκόρδο
- 200 γρ. baby σπανάκι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα απαλή Kalamata Papadimitriou
- 250 γρ. Αrla φρέσκο τυρί κρέμα
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι-πιπέρι
Για το πανάρισμα των φιλέτων (προαιρετικά)
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 ασπράδι αβγού
- 1 φλ. κορνφλέικς
Για το κουνουπίδι
- 700 γρ. κουνουπίδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- 3 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Eκτέλεση
- Χτυπάμε τα φιλέτα κοτόπουλου κάτω από μια μεμβράνη, για να λεπτύνουν ελαφρώς.
Για τη γέμιση:
- Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμύδι, το σπανάκι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Τα στραγγίζουμε από το λάδι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση και μοιράζουμε σε κάθε φιλέτο τη γέμιση.
- Τα αλατίζουμε, τα τυλίγουμε σε ρολό και τα πανάρουμε πρώτα με το αλεύρι. Μετά τα περνάμε από το ασπράδι αβγού και στο τέλος από τα κορν φλέικς.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 20-30 λεπτά.
Για το κουνουπίδι
- Τρίβουμε τα άνθη του κουνουπιδιού στον τρίφτη, πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να τραβήξει την όποια υγρασία.
- Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα γουοκ. Σωτάρουμε το σκόρδο για ένα λεπτό, προσθέτουμε το «ρύζι» κουνουπιδιού, το σωτάρουμε για 7 περίπου λεπτά και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τα γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με το «ρύζι» κουνουπιδιού.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου