ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουφλέ πατάτας με μπεσαμέλ

Σουφλέ με γεμάτη και απαλή γεύση που λιώνει στο στόμα



 



 
 
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 2-4 άτομα
Για το σουφλέ
  • 3 φλιτζάνια γραβιέρα
  • Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 βραστές πατάτες
  • 5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο

Για την μπεσαμέλ

  • 7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα γραβιέρα
  • Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
  • 4 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
  • 6 κουταλιές βούτυρο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 25 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί. 
  • Στη συνέχεια σε μπολ έριξα το γάλα και προσθέτετε λίγο- λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
  • Αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε 4-5 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη, λίγο αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και τέλος το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας και είναι έτοιμη η μπεσαμέλ.
  • Έπειτα με ένα πινελάκι αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και στρώνουμε τις βραστές πατάτες κομμένες σε ροδέλες. 
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε από πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο και λίγη τριμμένη γραβιέρα, απο πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου