ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιτάκια μεσογειακά



Μεσογειακά πιτάκια  για το ορεκτικό σας


Προετοιμασία 15΄
Μαγείρεμα 15΄




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 12 πιτάκια
  • 3 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. κατίκι
  • 12 ντομάτες λιαστές
  • 10 κουτ. σούπας πολτό πράσινης ελιάς
  • 4 κουτ. σούπας αμύγδαλο σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σκόνη
  • πιπέρι, λάδι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ανακατεύουμε τον πολτό ελιάς με το αμύγδαλο, το κόλιαντρο και το πιπέρι. 
  • Λαδώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε 4 μακρόστενα κομμάτια. 
  • Βάζουμε σε κάθε κομμάτι φύλλου λίγο κατίκι, μία λιαστή ντομάτα και μία κουτ. σούπας από το μείγμα του πολτού ελιάς και φτιάχνουμε τριγωνάκια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. 
  • Τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά περίπου.


Πηγή - ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου