ΜΕΝΟΥ

Pages

Στριφτάρια με γαρίδες από το Δημήτρη Σκαρμούτσο

Μια καταπληκτική πρόταση για όρεκτικό στα γιορτινά σας τραπέζια από το Δημήτρη Σκαρμούτσο!



Χρόνος Προετοιμασίας 1 ώρα



~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • φύλλο κρούστας περίπου 500 γρ.
  • 500 γρ. γαρίδες προτιμάμε φρέσκες μετρίου μεγέθους) καθαρισμένες, σε κομμάτια
  • 115 ml. ελαιόλαδο & εξτρά για άλειμμα
  • 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 10 ml ούζο
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • 1/4 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Γέμιση:
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το φινόκιο για 3 - 4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. 
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό. 
  • Σβήνουμε με το ούζο και το λεμόνι, αφήνουμε για 1 - 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και το μαϊντανό. 
  • Αλατοπιπερώνουμε.

Τύλιγμα: 
  • Παίρνουμε τρία-τρία τα φύλλα κρούστας, τα απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας το ένα πάνω στο άλλο και τα αλείφουμε με λάδι. 
  • Τα κόβουμε κατά μήκος σε τρεις λωρίδες. 
  • Τοποθετούμε στη μια άκρη της κάθε λωρίδας 1 κουτ. σούπας από τη γέμιση και τυλίγουμε τα φύλλα σε φλογέρεςστρίβοντάς τα όμως στις άκρες, με βρεγμένα τα δάχτυλά μας ώστε να κλείσουν καλά. 
  • Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Ψήσιμο: 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τα πιτάκια με την ένωση προς τα κάτω. 
  • Αλείφουμε και την επιφάνειά τους με λάδι και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 
  • Τα σερβίρουμε ζεστά.


Πηγή - cookbox.gr \ Συνταγή από το Δημήτρη Σκαρμούτσο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου