ΜΕΝΟΥ

Pages

Παϊδάκια αρνίσια στο γκριλ

Ιδανικά ορεκτικό για την όλες τις ώρες

Απαιτούμενος χρόνος : 20 λεπτά






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 1½ κιλό παϊδάκια αρνίσια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μείγμα ανάμεικτων πιπεριών
  • 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, καθαρισμένα

Για τη μαρινάδα
  • 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο ή 2 κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο στο γουδί
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι θυμαρίσιο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μπαλσάμικο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Τρίβουμε τα κρεμμύδια από τον τρίφτη και μετά τα βάζουμε σε ένα λεπτό σουρωτήρι το οποίο κρατάμε πάνω από ένα μπολάκι και τα πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι, ώστε να βγάλουν το ζουμάκι τους μέσα στο μπολ.
  • Κρατάμε το ζουμάκι για τη μαρινάδα και αφήνουμε το τριμμένο κρεμμύδι στην άκρη.

Για τη μαρινάδα
  • Σε ένα ταψί αναμειγνύουμε τη μουστάρδα με το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μέλι, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο και το κρεμμυδόζουμο.
  • Ρίχνουμε μέσα τα παϊδάκια και τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές να βραχούν από τη μαρινάδα. Τα αφήνουμε για 15 - 20 λεπτά.
  • Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  • Μεταφέρουμε τα παϊδάκια με τη μαρινάδα σε ένα ταψάκι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά και κατόπιν στο γκριλ του φούρνου για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου