ΜΕΝΟΥ

Pages

Βασιλόπιτα με γέμιση μπακλαβά


Μία διαφορετική version Βασιλόπιτας από τον Ανδρέα Λαγό










~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για τη γέμιση:
  • 80 γρ. αμύγδαλα
  • 80 γρ. φουντούκια
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 5 κ.σ. σουσάμι
  • 1/4 κ.γ. κανέλλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 5 κ.σ. μέλι Aττική
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το κέικ:
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 150 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 κ.γ. βανίλια υγρή
  • 150 γρ. μέλι Aττική
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο

Για την επικάλυψη:
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. μέλι Aττική
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 100 γρ. αμύγδαλα & φουντούκια





~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη γέμιση:
  • Καβουρδίζουμε και τρίβουμε σε χοντρά κομμάτια τα αμύγδαλα και τα φουντούκια. 
  • Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το σουσάμι. 
  • Τρίβουμε την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι. 
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, το κουκουνάρι, το σουσάμι, ξύσμα από πορτοκάλι και μέλι. 
  • Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο και την κανέλλα. 
  • Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.


Για το κέικ μελιού:
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. 
  • Βάζουμε ένα - ένα τα αβγά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, την υγρή βανίλια, μέλι, αμύγδαλο τριμμένο, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και ανακατεύουμε στο μίξερ ή με το χέρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα για κέικ.
  • Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί στις φόρμες και τις αλείφουμε με μαργαρίνη με βούτυρο. 
  • Στρώνουμε μία δόση ζύμης και μία δόση γέμισης. 
  • Προσθέτουμε ζύμη, μετά γέμιση και τέλος σκεπάζουμε με τη ζύμη. 
  • Βουτάμε τα δάχτυλα μας στο κονιάκ και πιέζουμε την επιφάνεια της βασιλόπιτας για να βγει όταν ψηθεί, πιο επίπεδη από πάνω.
  • Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι όταν τρυπήσουμε το κέντρο ενός από τα κέικ.
  • Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και τo αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.


Για την επικάλυψη:
  • Ανακατεύουμε το κονιάκ με το μέλι για να γίνουν σιρόπι. 
  • Χοντροκόβουμε και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια. 
  • Όταν κρυώσει το κέικ, περιχύνουμε όλη την επιφάνεια με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τα φουντούκια, κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και μέλι.


Ημέρα προβολής 20/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.


Πηγή - chefonair.gr \ Συνταγή από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου