ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινό με λιαστή ντομάτα



Μία κλασική συνταγή που δεν πρέπει να λείψει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Απαιτούμενος χρόνος : 25 λεπτά




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 8 -10 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τα φυλλαράκια από 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 800 γραμμάρια χοιρινό, κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.
  • 40 ml ελαιόλαδο



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρουμε τις φέτες από το χοιρινό μας, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
  • Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί στο μισό και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα.
  • Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και προσθέτουμε το δυόσμο.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες και μπρόκολο περασμένο από τον ατμό.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου