ΜΕΝΟΥ

Pages

Σνακ με αβγό και μπέικον



Ένα γρήγορο σνακ για όλες τις ώρες







~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 4 φύλλα ζύμης κουρού
  • 500 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
  • 12 αβγά + 1 κρόκο αβγού για το άλειμμα
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Αλείφουμε ένα ταψί 25x30 εκ. με λάδι και στρώνουμε 2 από τα φύλλα κουρού. 
  • Σοτάρουμε το μπέικον στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να βγεί το λίπος του και να αρχίσει να γίνεται τραγανό. 
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε το λίπος. 
  • Σκορπίζουμε το μισό μπέικον πάνω στο φύλλο, πασπαλίζουμε το τυρί και σπάμε τα αβγά ολόκληρα έτσι ώστε να πάνε παντού. 
  • Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μπέικον με τον μαϊντανό και σκεπάζουμε με τα άλλα 2 φύλλα κουρού. 
  • Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αβγού (τον οποίο έχουμε αραιώσει με νερό), χαράζουμε δύο λωρίδες κεντρικά και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. 
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά προτού το κόψουμε. 
  • Σερβίρουμε το σνακ σκέτο ή με ζεστή σάλτσα ντομάτας.



Πηγή - ethnos.gr / συνταγή της Εφης Γιαλουσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου