ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητή φέτα με μέλι, καρύδια και θυμάρι

Ένα κλασικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.



Χρόνος Προετοιμασίας 15'
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη




 ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 4 άτομα

  • 230 γρ. φέτα
  • 45 ml. ελαιόλαδο ( 3 κ.σ.)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • θυμάρι 1 κ.γ.
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. καρυδόψιχα χονροκομμένη



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Κόβουμε τη φέτα στη μέση και τη στραγγίζουμε.
  • Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε το 1/3 της ποσότητας του λαδιού και απο πάνω το ένα κομμάτι της φέτας. 
  • Περιχύνουμε με το άλλο 1/3 της ποσότητας του λαδιού και το μισό μέλι. 
  • Τοποθετούμε απο πάνω το άλλο κομμάτι της φέτας, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, το υπόλοιπο μέλι και πασπαλίζουμε με το θυμάρι, τα καρύδια και πιπέρι.
  • Βάζουμε το ταψί σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φέτα χωρίς όμως να λιώσει.

Σερβίρουμε αμέσως με ψωμί ή κράκερς.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου