ΜΕΝΟΥ

Pages

Chocolate crinkle cookies

Φτιάξτε με απλά υλικά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα για όλες τις ώρες

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαλακό
  • 4 αυγά μικρά ή 2 μεγάλα
  • 1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας σκόνη άγλυκο κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα 50 % κακάο
  • 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το βούτυρο. 
  • Ανακατέψτε μαζί το το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα.
  •  Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας μέσα στο μείγμα βουτύτου και χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. 
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τα 4 αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. 
  • Στην συνέχεια ρίχνετε τη βανίλια, αλάτι και ανακατεύετε λίγο ακόμα. 
  • Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη. 
  • Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε 2 λαδόκολλες σε ταψιά. 
  • Με μια κουταλιά του γλυκού κάνετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα βουτάτε στην ζάχαρη άχνη. 
  • Βάζετε τα μπαλάκια μπισκότων πάνω στο ταψί φροντίζοντας να έχουν απόσταση 2, 5 εκ. 
  • Ψήστε για περίπου 12 λεπτά, ή μέχρι να δούμε τις κορυφές ραγισμένες. 
  • Μεταφορά σε σχάρες για να κρυώσουν.
  • Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο έως και 3 ημέρες.
  • Η συνταγή βγάζει 30 μπισκότα.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου