ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπρουσκέτα με κρεμμυδάκια γκραντινέ, τσένταρ και μπέικον


Λαχταριστές μπρουσκέτες για όλες τις ώρες.


Χρόνος Προετοιμασίας 15'






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 4 άτομα
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές λοξές φέτες
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 15 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • 175 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 1 μπαγκέτα κομμένη σε 8 φέτες
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 8 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Τοποθετούμε τα κρεμμύδια με τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα ταψί. 
  • Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια. 
  • Βγάζουμε τα κρεμμύδια απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
  •  Προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατεύουμε. 
  • Μαγειρεύουμε τα υλικά για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. 
  • Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση, ανακατεύουμε τακτικά και αφού τα αφήσουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά. 
  • Προσθέτουμε την μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και το μισό τυρί. 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Βάζουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. 
  • Αποσύρουμε το μπέικον απο το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στην τοστιέρα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
  • Τοποθετούμε τα κρεμύδια πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού και περιχύνουμε με τη σάλτσα του τυριού που φτιάξαμε. 
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. 
  • Τοποθετούμε τις μπρουσκέτες σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί και να αρχίσει να λιώνει.
  • Βγάζουμε απο το φούρνο και τοποθετούμε στην κορυφή κάθε μπρουσκέτας το τραγανό μπέικον.
  • Σερβίρουμε αμέσως.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου