ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα γλυκοπατάτας βελουτέ με κατσικίσιο τυρί & αγουρέλαιο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γκίκας Ξενάκης
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 20΄- 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 800 γρ. κόκκινη γλυκοπατάτα
  • 300 γρ. ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 1 κλων. φρέσκο εστραγκόν
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 5 φύλλα δυόσμου
  • 200 γρ. πράσο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Αγουρέλαιο Άλτις
  • Σχοινόπρασο

Εκτέλεση
  • Kαθαρίζουμε και κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε κυβάκια και το πράσο σε ροδέλες.
  • Σπάμε το σκόρδο. Σωτάρουμε το πράσο και το σκόρδο σε αγουρέλαιο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, τη σωτάρουμε 1-2 λεπτά και μετά ρίχνουμε ένα ζωμό λαχανικών.
  • Προσθέτουμε αλάτι, νερό, την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
  • Το αφήνουμε να σιγοβράσει, για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
  • Όταν βράσει, βάζουμε τη γλυκοπατάτα στο μπλέντερ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την πολτοποιούμε.
  • Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε στο μπλέντερ υγρά από την γλυκοπατάτα και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  • Αφαιρούμε την κρούστα από το κατσικίσιο τυρί και το λιώνουμε.
  • Ψιλοκόβουμε φυλλαράκια από το δυόσμο, το εστραγκόν και το θυμάρι.
  • Πλάθουμε σε μπαλάκια το τυρί και το περνάμε από τα μυρωδικά (δυόσμο, εστραγκόν και θυμάρι) ώστε να κολλήσουν επάνω.
  • Σερβίρουμε τη σούπα και προσθέτουμε το τυρί. Γαρνίρουμε με το αγουρέλαιο και το σχοινόπρασο.

Πηγή - chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου