ΜΕΝΟΥ

Pages

Χριστουγεννιάτικη κολοκυθόσουπα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Υλικά
  • 1000 γρ. κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια των 2 εκ.
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 2 κ.γ. κάρυ γλυκό
  • 240 ml. κρέμα γάλακτος
  • 90 γρ. γιαούρτι
  • 6 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την κολοκύθα και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε το κάρυ, 4-5 ποτήρια νερό, αλάτι και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
  • Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια. Το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Το απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αφήνουμε και την κολοκύθα να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει η κολοκύθα τη βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ζωμό στον οποίο έβρασε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
  • Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Διατηρούμε τη σούπα ζεστή.
  • Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο βάζοντας στο κέντρο κάθε πιάτου 1 κ.σ. γιαούρτι και λίγο μπέικον.

Πηγή - cookbox.gr  (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 10/02/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου