ΜΕΝΟΥ

Pages

Κλαφουτί με βανίλια

Εύκολο και γρήγορο γλύκισμα για όλη την οικογένεια

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά


 



~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • βούτυρο όσο θέλετε
  • 1 1/2 κιλό βανίλιες κομμένες στη μέση χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
  • πρέζα αλάτi

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Στο πάτο ενός πυρέξ ρίχνετε τις πλημένες βανίλιες. 
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τρία αυγά, ζάχαρα, αλεύρι, γάλα, αλάτι, βανίλια τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστος χυλός.
  • Ρίχνουμε τον χυλό πάνω απ' τις βανίλιες και ανακινούμε λίγο.
  • Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά. 
  • Αφού ψηθεί βγάζουμε απ' τον φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει, θα δείτε ότι η ζύμη θα "πέσει" τότε είναι έτοιμο να κόψετε κομμάτι.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου