ΜΕΝΟΥ

Pages

Βασιλόπιτα με αρώματα


Η Αργυρώ Τσεμπερλίδου προτείνει την δικιά της εκδοχή Βασιλόπιτας









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 300 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
  • 3 αβγά
  • 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 130 γρ. γάλα
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. αμυγδαλόψυχα
  • 50 γρ. καρυδόψυχα
  • 50 γρ. ινδική καρύδα
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι & 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος

Για την επικάλυψη:
  • 150 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • Καρύδια (προαιρετικά)







~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 
  • Ξεκινάμε βράζοντας σε μπρίκι τις 2 κουταλίες τις σούπας νερό μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο και οταν βράσει το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στην συνέχεια χτυπάμε τα αβγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι το μίγμα να αφρατέψει (περίπου δέκα λεπτά). 
  • Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε και τη μαργαρίνη με βούτυρο και αφήνουμε να χτυπηθούν τα υλικά όλα μαζί (αβγά, ζάχαρη, μαργαρίνη με βούτυρο) περίπου για ένα τεταρτο. 
  • Μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού και το νερό το οποίο προηγουμένως αρωματίσαμε με γλυκάνισο, το αλάτι και περιμένουμε, ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. 
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα. 
  • Στο τέλος ρίχνουμε την αμυγδαλόψυχα, την καρυδόψυχα, την ινδική καρύδα, το ξύσμα απο το πορτοκάλι και το λεμόνι και τις δύο βανίλιες. 
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με πολύ απαλές κινήσεις.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της βασιλόπιτας. 
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. 
  • Οταν είναι έτοιμη η βασιλόπιτα την βγάζουμε από το ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Βάζουμε το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. 
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν-μαρί και όταν είναι έτοιμη την ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω στην βασιλόπιτα και την αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Στην συνέχεια λιώνουμε τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για να κάνουμε καραμέλα. 
  • Την απλώνουμε σε λαδόκολλα και όταν κρυώσει την θρυματίζουμε και την τοποθετούμε έπανω στην βασιλόπιτα μαζί με λίγη καρυδόψυχα.


Πηγή - chefonair.gr \ Συνταγή από την Αργυρώ Τσεμπερλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου