ΜΕΝΟΥ

Pages

Χριστουγεννιάτικο cake με γιαούρτι


Χριστουγεννιάτικο cake απο τον Στέλιου Παρλιάρο







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total
  • 3 κρόκοι αυγών ΒΛΑΧΑΚΗΣ
  • 3 ασπράδια αυγών ΒΛΑΧΑΚΗΣ
  • 80 γρ. λευκή ζάχαρη Saint Louis
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη Saint Louis
  • 330 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 180 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. κονιάκ

Υλικά για το σιρόπι:
  • 300 γρ. λευκή ζάχαρη Saint Louis
  • 250 γρ. νερό
  • χυμός από 1 λεμόνι

Υλικά για τη σως:
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Nestle dessert
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά της Arla
  • 100 γρ. γάλα ΦΑΡΜΑ της ΦΑΓΕ
  • 2-3 σταγόνες μαστιχέλαιο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με . την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα από το λεμόνι.
  • Στο τέλος, το κονιάκ. 
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ασπράδια του αυγού σε μαρέγκα που έχουμε χτυπήσει με την κρυσταλλική ζάχαρη. 
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί, αδειάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (Miele) στους 160-170ο C για 50 λεπτά περίπου.
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. 
  • Σιροπιάζουμε όταν το γλυκό είναι ζεστό και το σιρόπι χλιαρό (κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια του γλυκού, αφού ψηθεί, για να πάει παντού το σιρόπι).

Πηγή - glykes-alchimies.gr \ Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου