Μία λιχουδιά στο τραπέζι σας.
Χρόνος ψησίματος: περίπου ½ ώρα στους 225 βαθμούς
~ ~ ~ ~ ~ ΥΛΙΚΑ ~ ~ ~ ~ ~
για 4 άτομα
για 4 άτομα
- 800γρ. καθαρισμένα παντζάρια και οριζοντίως κομμένα
- 600γρ. καθαρισμένες πατάτες οριζοντίως κομμένες
- 25γρ. Lurpak Lighter Soft, λιωμένο
- 1 κουτάλι γλυκού χοντρό αλάτι
- 500γρ. φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
- ½ κουτάλι γλυκού herbes de province (γαλλικό μείγμα μπαχαρικών)
- 200γρ. Arla Fioccolat Cottage Cheese
- Συνοδευτικό: 150γρ. λευκό ψωμί
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αναμιγνύουμε τα παντζάρια και τις πατάτες με το Lurpak Lighter Soft σε ένα ταψί με χαρτί φούρνου και αλατίζουμε.
- Ψήνουμε τα παντζάρια και τις πατάτες στη μέση του φούρνου για περίπου 15 λεπτά.
- Συγχρόνως αφαιρούμε τυχόν κόκαλα από το σολομό και τον κόβουμε σε 4 ίσια κομμάτια.
- Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
- Βάζουμε τα μπαχαρικά στο σολομό και τον ψήνουμε στη σχάρα πάνω από τα λαχανικά – τα τελευταία 15 λεπτά (περίπου ½ ώρα συνολικά).
- Σερβίρουμε το ζεστό σολομό με κρύο Arla Fioccolat Cottage Cheese και τα ψητά λαχανικά.
Πηγή - Lurpak
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου