ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητός Σολωμός με πατζάρια


Μία λιχουδιά στο τραπέζι σας.


Χρόνος ψησίματος: περίπου ½ ώρα στους 225 βαθμούς





~ ~ ~ ~ ~ ΥΛΙΚΑ ~ ~ ~ ~ ~
για 4 άτομα 
  • 800γρ. καθαρισμένα παντζάρια και οριζοντίως κομμένα
  • 600γρ. καθαρισμένες πατάτες οριζοντίως κομμένες
  • 25γρ. Lurpak Lighter Soft, λιωμένο
  • 1 κουτάλι γλυκού χοντρό αλάτι
  • 500γρ. φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
  • ½ κουτάλι γλυκού herbes de province (γαλλικό μείγμα μπαχαρικών)
  • 200γρ. Arla Fioccolat Cottage Cheese
  • Συνοδευτικό: 150γρ. λευκό ψωμί


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αναμιγνύουμε τα παντζάρια και τις πατάτες με το Lurpak Lighter Soft σε ένα ταψί με χαρτί φούρνου και αλατίζουμε. 
  • Ψήνουμε τα παντζάρια και τις πατάτες στη μέση του φούρνου για περίπου 15 λεπτά.
  • Συγχρόνως αφαιρούμε τυχόν κόκαλα από το σολομό και τον κόβουμε σε 4 ίσια κομμάτια. 
  • Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. 
  • Βάζουμε τα μπαχαρικά στο σολομό και τον ψήνουμε στη σχάρα πάνω από τα λαχανικά – τα τελευταία 15 λεπτά (περίπου ½ ώρα συνολικά).
  • Σερβίρουμε το ζεστό σολομό με κρύο Arla Fioccolat Cottage Cheese και τα ψητά λαχανικά. 


Πηγή - Lurpak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου