Μοναδικά cookies με γεύση καρύδας αλλά και λευκής σοκολάτας από την Εβίτα Παπαχαραλάμπους.
Χρόνος Προετοιμασίας 30'
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 20 - 30 Cookies
- 250 γρ. τριμμένη καρύδα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά μόνο τα ασπράδια
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. μέλι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί . Το μίγμα δε θα είναι πολύ πηχτό, αλλά δεν μας πειράζει.
- Παίρνουμε με το χέρι μας δόσεις στο μέγεθος ενός καρυδιού και τις σφίγγουμε καλά στα χέρια μας, ώστε να σχηματιστούν μπαλίτσες.
- Τοποθετούμε τα cookies ένα ένα σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Προσέχουμε τα cookies να έχουν απόσταση μεταξύ τους, γιατί στη διάρκεια το ψησίματος θα απλώσουν αρκετά.
- Τα ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά στους 160C.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου