ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιτα με κοτοπουλο και τυρι



Μία αλλιώτικη κοτόπιτα


Χρόνος Προετοιμασίας Ψησίματος 25΄




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 4 μερίδες
 
  • 25 γρ. Μανιτάρια
  • 600 ml βραστό νερό
  • 25 γρ. βούτυρο LURPAK Αλατισμένο
  • 400 γρ. Στήθος από κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
  • 300 γρ. Κινέζικο λάχανο κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Πιπέρι
  • 6 φύλλα φύλλο κρούστας (30 × 44 εκ το καθένα)
  • 50 γρ λιωμένο βούτυρο LURPAK Αλατισμένο
  • 200 γρ χοντροτριμμένο Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Διακόσμηση: Σουσάμι
  • Συνοδευτικά: 520 γρ ανάμεικτη σαλάτα από καρότα, αρακά, κινέζικο λάχανο και μαύρη σάλτσα σόγιας


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένετε τα μανιτάρια. Στη συνέχεια ρίχνετε στα μανιτάρια το βρασμένο νερό και τα αφήνετε να ποτιστούν για 30 λεπτά. 
  • Στραγγίζετε τα μανιτάρια πολύ καλά και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  • Ζεσταίνετε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρυσοκάστανο χρώμα. 
  • Τηγανίζετε ελαφρώς το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζετε από το τηγάνι και το αφήνετε να ξεκουραστεί. 
  • Βάζετε το κινέζικο λάχανο και τα μανιτάρια σε μία κατσαρόλα. 
  • Τσιγαρίζετε σε υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια για περίπου 1/2 λεπτό. 
  • Προσθέτετε την σάλτσα σόγιας, το αλάτι και το πιπέρι. 
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το μίγμα μέσα σε ένα μπώλ και το αφήνετε να κρυώσει λίγο.
  • Καλύπτετε τα φύλλα κρούστας με μία νωπή πετσέτα. Τοποθετείτε τα 6φύλλα σε στρώσεις επάνω σε χαρτί ψησίματος και βουτυρώνετε κάθε φύλλο κρούστας. 
  • Βάζετε 3/4 της ποσότητας του τυριού μέσα στο μίγμα με τα μανιτάρια και μεταφέρετε το μίγμα επάνω στο φύλλο κρούστας περίπου 3 εκ μέσα από την άκρη του φύλλου. 
  • Επάνω στο μίγμα βάζετε τα κομμάτια από το κοτόπουλο. 
  • Αλατίζετε και προσθέτετε το υπόλοιπο τυρί.
  • Πρώτα διπλώνετε τις μικρές πλευρές και μετά τυλίγετε το φύλλο σε ρολό. 
  • Τοποθετείτε με την βοήθεια του χαρτιού ψησίματος το ρολό φύλλου σε ένα ταψί με την ένωση προς τα κάτω. 
  • Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με το σουσάμι. 
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC μέχρι να πάρει χρώμα. 
  • Το αφήνετε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά πριν το σερβίρετε. 

Πηγή - Lurpak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου