Χρόνος Προετοιμασίας
Ψησίματος 25΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 4 μερίδες
- 25 γρ. Μανιτάρια
- 600 ml βραστό νερό
- 25 γρ. βούτυρο LURPAK Αλατισμένο
- 400 γρ. Στήθος από κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
- 300 γρ. Κινέζικο λάχανο κομμένο σε λωρίδες
- 1 κουταλιά της σούπας μαύρη σάλτσα σόγιας
- 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
- Πιπέρι
- 6 φύλλα φύλλο κρούστας (30 × 44 εκ το καθένα)
- 50 γρ λιωμένο βούτυρο LURPAK Αλατισμένο
- 200 γρ χοντροτριμμένο Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί
- 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
- Διακόσμηση: Σουσάμι
- Συνοδευτικά: 520 γρ ανάμεικτη σαλάτα από καρότα, αρακά, κινέζικο λάχανο και μαύρη σάλτσα σόγιας
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένετε τα μανιτάρια. Στη συνέχεια ρίχνετε στα μανιτάρια το βρασμένο νερό και τα αφήνετε να ποτιστούν για 30 λεπτά.
- Στραγγίζετε τα μανιτάρια πολύ καλά και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνετε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρυσοκάστανο χρώμα.
- Τηγανίζετε ελαφρώς το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζετε από το τηγάνι και το αφήνετε να ξεκουραστεί.
- Βάζετε το κινέζικο λάχανο και τα μανιτάρια σε μία κατσαρόλα.
- Τσιγαρίζετε σε υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια για περίπου 1/2 λεπτό.
- Προσθέτετε την σάλτσα σόγιας, το αλάτι και το πιπέρι.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το μίγμα μέσα σε ένα μπώλ και το αφήνετε να κρυώσει λίγο.
- Καλύπτετε τα φύλλα κρούστας με μία νωπή πετσέτα. Τοποθετείτε τα 6φύλλα σε στρώσεις επάνω σε χαρτί ψησίματος και βουτυρώνετε κάθε φύλλο κρούστας.
- Βάζετε 3/4 της ποσότητας του τυριού μέσα στο μίγμα με τα μανιτάρια και μεταφέρετε το μίγμα επάνω στο φύλλο κρούστας περίπου 3 εκ μέσα από την άκρη του φύλλου.
- Επάνω στο μίγμα βάζετε τα κομμάτια από το κοτόπουλο.
- Αλατίζετε και προσθέτετε το υπόλοιπο τυρί.
- Πρώτα διπλώνετε τις μικρές πλευρές και μετά τυλίγετε το φύλλο σε ρολό.
- Τοποθετείτε με την βοήθεια του χαρτιού ψησίματος το ρολό φύλλου σε ένα ταψί με την ένωση προς τα κάτω.
- Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC μέχρι να πάρει χρώμα.
- Το αφήνετε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Πηγή - Lurpak
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου