¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για ένα ταψί 30 x 40 εκ. (Για 16 τμχ)
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για την μπουγάτσα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- κρέμα
Για την κρέµα
- 350 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 300 χυμός πορτοκαλιού, συμπυκνωμένος στο 1/4
- 250 γρ. κρέµα γάλακτος µε 35% λιπαρά
- 80 γρ. λικέρ πορτοκάλι
- 15 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού, 1 πορτοκάλι περίπου
- 220 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 90 γρ. κορν φλάουρ
- 120 γρ. αυγά, περίπου 2 αυγά
- 120 γρ. κρόκους, περίπου 6 κρόκους
- 100 γρ. βούτυρο
- 5 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
Για την μπουγάτσα
- Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε από πάνω τη ζεστή κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μέχρι να γίνει το φύλλο τραγανό και να ροδίσει, περίπου 45 λεπτά.
- Αφήνουμε την μπουγάτσα να κρυώσει ελαφρώς, την κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.
Για την κρέµα
- Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα, τη μισή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, τον χυμό πορτοκάλι, το λικέρ και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους. Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα του γάλακτος, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι η κρέμα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει.
- Την αποσύρουμε και προσθέτουμε τα 100 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.
Tip
- Ιδέες σερβιρίσματος για την μπουγάτσα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να την πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα, να συνοδέψετε με σορμπέ ή παγωτό ή σάλτσα σοκολάτας
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου