¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Ψήσιμο 13΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 12 μέτρια μπαρμπούνια, καθαρισμένα
- 6 φιλέτα αντσούγιας, πλυμένα, στεγνά
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 30 γρ. κουκουνάρια
- 1 μικρό μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια. Λιώνουμε στο μούλτι τις αντσούγιες, το σκόρδο, τα κουκουνάρια, τον μαϊντανό και το μισό λάδι.
- Απλώνουμε το μείγμα σε μέτριο ταψί, αραδιάζουμε τα μπαρμπούνια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.
- Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε στους 200° C, για 12-13 λεπτά.
Στο ποτήρι μας ένα Νυχτέρι Σαντορίνης.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου