¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 8-10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 120 ml γάλα, χλιαρό
- 1 φακελάκι μαγιά, ξηρή
- 60 ml σπορέλαιο
- 1 αβγό + 1 ασπράδι αβγού για επάλειψη
- 200 γρ. γιαούρτι
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. κατίκι Δομοκού
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.
- Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το αβγό και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή εύπλαστη ζύμη.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το κατίκι και ανακατεύουμε.
- Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη σε πάχος 1 εκ.
- Με στρόγγυλο κουπ πάτ ή με τη βοήθεια ενός νεροπότηρου κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους.
- Αλείφουμε τους μισούς δίσκους με το ασπράδι αβγού και βάζουμε από πάνω τους, τους υπόλοιπους δίσκους.
- Με ένα μικρότερο σε διάμετρο κουπ πατ, ή με ένα καπάκι, δημιουργούμε στο κέντρο κάθε ζύμης μία μικρή κοιλότητα, ένα βαθούλωμα.
- Τοποθετούμε σε κάθε βαθούλωμα μία κουταλιά από το μείγμα κατίκι-φέτα.
- Μεταφέρουμε τα τυροπιτάκια στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου