¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 3 καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες + λίγο επιπλέον κομμένο σε ¨σπαγγέτι¨ για γαρνιτούρα
- 1 αγγούρι μικρό, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 6-8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/3 κ.γ. θυμάρι
- ½ κ.γ. σουσάμι μαύρο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- ½ φλ. φύτρες λαχανικών
- μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο
Για τη γλυκόξινη σως
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. κρέμα μηλόξιδου
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο
Διαδικασία
- Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα ζεματάμε για 2 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα καρότα και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το αγγούρι σε ροδέλες, τα ντοματίνια, τα ¨σπαγγέτι¨ καρότου, το θυμάρι, το μαύρο σουσάμι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γλυκόξινη σως
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα μηλόξιδου, το μέλι, τον πολτό σκόρδου και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σως, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα.
- Γαρνίρουμε με τις φύτρες λαχανικών και το δεντρολίβανο.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου