¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 250 γρ. φακές χονδρές
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 2 καρότα, ψιλοκομμένα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο κότας
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 300 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και ψιλοκομμένο
- αλάτι, κατά βούληση
Τρόπος παρασκευής
- Ξεπλένουμε τις φακές.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 5 φλ. νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τις φακές.
- Βράζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια σουρώνουμε, πετάμε το νερό και αφήνουμε τις φακές στην άκρη.
- Σκουπίζουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, τις φακές, τα καρότα, τα φύλλα δάφνης, 1 λίτρο νερό, τον κύβο κότας, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε το φαγητό με για 35 - 40 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν.
- Εντωμεταξύ σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, βάζουμε την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και σοτάρουμε για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να πέσει ο όγκος του και να μαραθεί.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τις φακές, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου