¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Μερίδες : Για 5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 1 ώρα & 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
- 5 πιπεριές
- 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
- 10 κ.σ. ρύζι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Για αυτά τα εύκολα και γρήγορα γεμιστά, ετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά μας. Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
- Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα.
- Φτιάχνουμε τη γέμιση για τα γεμιστά με ρύζι
- Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ τη ψίχα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τ’ αλέθουμε.
- Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).
- Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.
- Σκεπάζουμε με καπάκι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου