¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για το ψητό καμαμπέρ
- 250 γρ. καμαμπέρ, σε στρογγυλή μορφή
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 4 γρ. σκόρδο, σε φέτες
- 1 γρ. θαλασσινό αλάτι
- 1 γρ. πιπέρι
Για το τσάτνεϊ μήλο
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 1 γρ. κάρδαμο
- 75 γρ. λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 5 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 35 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 50 γρ. λευκό ξύδι
- 3 γρ. κάρι, σε σκόνη
- 200 γρ. μήλο πράσινο, σε μικρά κομμάτια
- 1 γρ. αλάτι
- 50 γρ. νερό
- 50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Για το ψητό καμαμπέρ
- Σε πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε το τυρί και φροντίζουμε το σκεύος να έχει ελάχιστο κενό από το τυρί για να μη χάσουμε το λιώσιμο από τα πλαϊνά τοιχώματα του τυριού.
- Κόβουμε το σκόρδο σε μυτερές φέτες και με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού κάνουμε μικρές σχισμές στην επιφάνεια του τυριού βυθίζοντας μέσα το σκόρδο.
- Περιχύνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και ψήνουμε στους 180°C για 12-14 λεπτά.
Για το τσάτνεϊ μήλο
- Σε κρύα κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το κάρδαμο. Ιδρώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το μήλο, το σκόρδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις καραμελώσει το μείγμα της κατσαρόλας σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
- Βράζουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το κάρι. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε το νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το μήλο και να χυλώσει το μείγμα χωρίς να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Κρυώνουμε στο ψυγείο.
TIP
- Φροντίζουμε όλο το μαγείρεμα του τσάτνεϊ να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να ελέγχουμε τη ζάχαρη και το πήξιμο του μείγματος.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου