¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Κοντόπουλος
Μερίδες : Για 2-3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 40΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 15 ντοματίνια βελανίδια ή από τσαμπί
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 μικρό πλοκάμι χταπόδι ψητό, σε μέτρια κομμάτια
- 500 γρ. τρυφερά φύλλα από βλίτα ή άλλα χόρτα της αρεσκείας μας
- 1 μάτσο γλιστρίδα (τα τρυφερά κλωνιά)
- 100 ml ξίδι λευκό
- 100 ml ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας
- ανθός αλατιού, πιπέρι
Διαδικασία
- Αν έχουμε υπομονή μπορούμε να ξεφλουδίσουμε τα ντοματίνια, όπως στην προηγούμενη συνταγή για την ανδαλουσιανή σαλάτα με τόνο και πιπεριά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100° C.
- Βάζουμε τα ντοματίνια σε ταψάκι, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού, πιπέρι και τη ζάχαρη, ραντίζουμε με τη 1 κουταλιά λάδι και ψήνουμε για 30 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε στην άκρη τα υγρά του ταψιού.
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα χόρτα για 30-60 δευτερόλεπτα. Τα βγάζουμε και τα κρυώνουμε αμέσως σε παγωμένο νερό για να μείνουν κρουστά και ζωηρόχρωμα.
- Σε ένα μπολ κρατάμε περίπου 300 ml από το νερό των βλίτων, προσθέτουμε τα υγρά από το ταψί, το ξίδι και αλάτι.
- Βάζουμε μέσα τη γλιστρίδα και την αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Στραγγίζουμε καλά την ξιδάτη γλιστρίδα (κρατάμε τη μαρινάδα) και τη βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, περιχύνουμε με τα 100 ml λάδι και ανακατεύουμε απαλά.
- Προσθέτουμε τα βλίτα και το χταπόδι και, αν θέλουμε πιο όξινη γεύση, ραντίζουμε με τη μαρινάδα της γλιστρίδας.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου