¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Μαρία Αργύρη
Μερίδες : Για 6-9 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 150 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουτ. σούπας κακάο
- 2/3 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα, καραμελωμένο*
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
- Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει. Το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο.
- Τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα. Αδειάζουμε το μισό από το μείγμα σε ένα πυρέξ.
- Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μισό από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
- Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα για μπράουνι και το υπόλοιπο καραμελωμένο γάλα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Μυστικό
- Για να καραμελώσουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βράζουμε σε νερό (τόσο που να το σκεπάζει) μέσα στη συσκευασία του για 3 ώρες.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου