ΜΕΝΟΥ

Pages

Banoffee

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για μία ταρτιέρα 25 εκ. (25 μερίδες)
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬
 

Υλικά
Για το στήσιμο του banoffee
  • 350 γρ. βάση μπισκότου για τσιζκέικ
  • γέμιση
  • 450 γρ. σαντιγί
  • κακάο
  • καραμελωμένα peanuts
  • 400 γρ. μπανάνες, κομμένες σε φέτες 0,5 εκ. και διαγώνια

Για τη γέμιση
  • 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. μπανάνα, αλεσμένη σε πουρέ
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 20 γρ. ζελατίνη, μαλακωμένη
  • 60 γρ. ρούμι
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 γρ. αλάτι

Για τα καραμελωμένα peanuts
  • 100 γρ. φιστίκια peanuts
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. βούτυρο


Εκτέλεση

Για το στήσιμο του banoffee
  • Στη βάση του μπισκότου απλώνουμε τη γέμιση και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να σφίξει. Βάζουμε τις μπανάνες κυκλικά πάνω στη γέμιση και απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα καραμελωμένα peanuts και πασπαλίζουμε με το κακάο.

Για τη γέμιση

  • Βυθίζουμε την κλειστή κονσέρβα του εβαπορέ σε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες. Κρυώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν ανοίξουμε τη συσκευασία.
  • Χύνουμε το καραμελωμένο γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε το ρούμι και προσθέτουμε τη μαλακωμένη και στυμμένη ζελατίνη. Προσθέτουμε τον πουρέ από την μπανάνα, το εκχύλισμα της βανίλιας, το αλάτι και το ρούμι στο μπολ με το καραμελωμένο γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
  • Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα του γάλακτος σε 3 δόσεις. Στην πρώτη δόση, χρησιμοποιούμε το σύρμα για να αναμείξουμε καλά προσέχοντας να μην χτυπήσουμε το μείγμα για πολύ ώρα. Στις άλλες 2 δόσεις ενσωματώνουμε τη σαντιγί με μαρίζ.

Για τα καραμελωμένα peanuts

  • Σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά ώστε να γίνει καραμέλα. Αφού γίνει καραμέλα, προσθέτουμε τα φιστίκια peanuts και το βούτυρο. 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σε μια επίπεδη επιφάνεια για να κρυώσει. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, όταν κρυώσει, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου