¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 500 γρ. σέσκουλα, χοντροκομμένα
- 200 γρ. φιλέτο καπνιστής πέστροφας, σε καρέ (ή τόνος, καλά στραγγισμένος)
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα σέσκουλα για 2 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Κρατάμε 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου τα βράσαμε και τα στραγγίζουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τον πελτέ για 1/2 λεπτό.
- Ρίχνουμε τα σέσκουλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, να λαδωθούν καλά.
- Προσθέτουμε την πέστροφα ή τον τόνο, αλατοπίπερο, τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ξύσμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tip
- Αντί για σέσκουλα, μπορούμε να βάλουμε σπανάκι. Αν μάς αρέσουν τα πικάντικα, προσθέτουμε λίγο τσίλι ή καυτερή πάπρικα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου