¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Αντικαθιστούμε το πλιγούρι με φακή και νοστιμίζουμε το κλασικό ταμπουλέ με κρεμμυδάκι, πιπεριές, δυόσμο και μαϊντανό.
Συστατικά
- 400 γρ. φακές ψιλές
- 2 ντομάτες, σε μικρά καρέ
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 3 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- τα φύλλα από 6-7 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 1 μικρό αγγούρι, σε μικρά καρέ
- 70 ml ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Τρόπος παρασκευής
- Σε κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο νερό τις φακές σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.
- Τις στραγγίζουμε και τις αλατίζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε τις φακές με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας ροζέ από Αγιωργίτικο, Merlot.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου