¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
Για τα κεφτεδάκια
- 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φέτα ψωμί, ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη
- 1 αβγό, χτυπημένο
- 1 πρέζα ξερή ρίγανη
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Για τις κόκκινες φακές
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ μεγάλο ή 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- 1 ½ φλ. κόκκινες φακές
- 6 φλ. ζωμό λαχανικών
- 1 ½ φλ. ντοματοχυμό
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φυλλαράκια, για γαρνιτούρα
Τρόπος παρασκευής
Για τα κεφτεδάκια
- Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, την ψίχα του ψωμιού, το χτυπημένο αβγό, τη ρίγανη, τον κόλιανδρο, το μισό ελαιόλαδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Πλάθουμε 12 κεφτεδάκια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει, σοτάρουμε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές, ίσα - ίσα να ροδίσουν.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για τις κόκκινες φακές
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο και σοτάρουμε για 1 περίπου λεπτό ακόμη.
- Ανεβάζουμε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τις φακές, το ζωμό λαχανικών, τον ντοματοχυμό και φέρνουμε το μείγμα σε βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, καλυμμένη με ένα καπάκι, για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
- Αν χρειαστεί, στο ενδιάμεσο ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
- Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου