¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 16-18 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τα μπισκότα
- 8 αβγά
- 1 φλ. σπορέλαιο + επιπλέον για λάδωμα
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλ. γάλα
Για το γλάσο
- 2 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια, σκόνη
- ζεστό νερό
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, το σπορέλαιο, το αλεύρι, το γάλα και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά.
- Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με ένα πινέλο λαδώνουμε το χαρτί.
- Παίρνουμε μία κουταλιά μείγματος και τη ρίχνουμε στο ταψί, αφήνοντας 1 εκ. απόσταση ανάμεσα σε κάθε μπισκότο.
- Βάζουμε τη λαμαρινά με τα μπισκότα στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και προσθέτουμε τόσο χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να γίνει το μείγμα λείο, άλλα όχι πολύ αραιό.
- Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, βουτάμε την επιφάνειά τους στο γλάσο και τα αφήνουμε σε μια σχάρα, μέχρι το γλάσο να σταθεροποιηθεί και να σφίξει.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου