¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
Για τη βινεγκρέτ λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- ¼ κ.γ. κόλιανδρο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 1 λεμόνι, το ξύσμα
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου λεμόνι
Για τη σαλάτα
- 250 γρ. φασόλια γίγαντες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 φλ. καρύδια, τεμαχισμένα
- ½ φλ. σταφίδες
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Τρόπος παρασκευής
Για τη βινεγκρέτ λεμόνι
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και την κρέμα βαλσάμικου λεμόνι, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σαλάτα
- Από την προηγούμενη νύχτα, μουλιάζουμε τα φασόλια γίγαντες σε μπόλικο νερό.
- Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε.
- Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και μία πρέζα αλάτι βάζουμε τους γίγαντες να καλύπτονται πλήρως με το νερό.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε.
- Σουρώνουμε και βάζουμε τα όσπρια σε μία σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα καρύδια, τις σταφίδες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Τέλος ρίχνουμε τη βινεγκρέτ λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου