¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Για το σιρόπι
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 ξύλο κανέλας
- φλούδα ενός λεμονιού
Για τον χαλβά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές σταφίδες
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ολόκληρα ή χοντροκομμένα
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
Τρόπος παρασκευής
Για το σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το χυμό του λεμονιού, να βράσουν για 5-6 περίπου λεπτά.
- Στη συνέχεια, μόλις δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει ξανά.
Για τον χαλβά
- Σε άλλη αντικολλητική κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σιμιγδάλι, μέχρι να ξανθίνει.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και τη σκόνη κανέλας. Τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε σταδιακά όλο το σιρόπι, χωρίς το ξύλο της κανέλας.
- Όταν πήξει ο χαλβάς, το βάζουμε σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για 1 περίπου ώρα.
- Κατόπιν τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού από γλυκό του κουταλιού λεμόνι ή τον πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας.
Πηγή - www.sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου