¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Μαρία Αργύρη
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Βάση
- 2 πακέτα (περίπου 300 γρ.) μπισκότα Οreo
- 1/2 πακέτο (125 γρ.) βούτυρο λιωμένο
Γέμιση
- 4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος γύρω στα 35% λιπαρά
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 250 γρ. κουβερτούρα μπίτερ + 50 γρ. για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε τη βάση
- Κρατάμε 4 μπισκότα στην άκρη και σπάμε τα υπόλοιπα σε μικρά κομμάτια.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με το βούτυρο στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι.
- Απλώνουμε το μείγμα σε μια κλασική ταρτιέρα, πιέζοντας με το χέρι ώστε να σχηματίσουμε μια συμπαγή βάση χωρίς κενά.
- Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες.
- Περίπου 45 λεπτά πριν παρέλθει ο χρόνος, φτιάχνουμε την κρέμα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Τη ζεσταίνουμε καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις πάει να πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα άλλο σκεύος, ώστε να μην μείνει μέσα στη ζεστή κατσαρόλα, και την αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα.
- Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω την κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Προτού σερβίρουμε, γαρνίρουμε σπάζοντας στη μέση τα 4 μπισκότα, που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Με τα επιπλέον 50 γρ. κουβερτούρας φτιάχνουμε φλοίδες, χρησιμοποιώντας ένα πριονωτό μαχαίρι ή το εργαλείο για το τρίψιμο της παρμεζάνας.
- Πασπαλίζουμε την τάρτα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου